Marknadschef

1958 grundade Bröderna Frank och Dan Carney från Kansas Pizza Hut. De lånade 600 dollar av sin mamma och slog upp dörrarna till sin första restaurang i Wichita. Det blev succé. Idag finns vi, Pizza Hut, i över 100 länder. Ett starkt varumärke, känt för sina spännande smaker och unika deg, som inte serveras någon annanstans.

Vill du vara med och fortsätta succén och lära dig att tillaga en äkta Pan Pizza?

Vill du vara med under en spännande förändrings- och tillväxtresa? Vi söker nu en Marknadschef till Pizza Hut Sverige. Du är en engagerad och driven person som ska bidra till fortsatt tillväxt genom att stärka varumärket och skapa ökad kännedom och lojalitet hos målgrupperna, primärt genom business to
consumer marketing (B2C).

Vi är i en förändringsfas och du behöver ta ett rejält omtag i hela synen på vår marknad genom att göra varumärket tydligare. Du behöver också koppla samman de aktiviteter som görs och de strategier som tas fram så att de stöttar och driver försäljningen framåt kostnadseffektivt, i nära samarbete med övriga på marknads- och säljsidan. Rollen ingår i ledningsgruppen, men har inget formellt personalansvar i nuläget.

Arbetsuppgifter/uppdraget
En viktig dimension av rollen kretsar kring varumärket, att förankra det både internt och externt, samt att identifiera målgrupper med syfte att driva försäljningen framåt samt prioritera rätt kommunikations- och marknadsföringsinsatser.

Uppdraget handlar också om att utifrån Pizza Huts vision jobba fram en både strategisk och taktisk marknadsplan med definierade resurser och budget.

Syftet är att skapa ett övergripande koncept för att bygga varumärket Pizza Hut i Sverige och driva trafik till våra restauranger och öka snittköpet med taktiska kampanjer. I arbetet ingår även att ta fram en tone of voice och säkerställa att all kommunikation sker i enlighet med den.

Planen ska även innehålla vilka samarbetspartners vi har för respektive kampanj och hur vi når ut med budskapet för varje period, hur vi skapar förutsättningar för nya säljrekord, i samråd med COO och inköpschef.

Arbetet omfattar även att etablera och utveckla byråsamarbeten samt att planera och genomföra events. Närvaron i sociala medier ska stärkas och webbplatsen uppdateras löpande utifrån kampanjaktiviteter, med kontinuerlig uppföljning och optimering av ROI via t ex sociala medier.

En annan del av rollen är ansvar för omvärldsbevakning, genom analys säkerställa och utvärdera företagets position.

Din bakgrund – är du den vi söker?

  • Vi ser gärna att du har relevant universitetsutbildning (inom t ex ekonomi, marknad och kommunikation) med minst tre - fem års erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor med fokus på både traditionella och digitala kanaler.
  • Du har en trovärdighet för att komma in och ta över, planera kampanjer, driva projekt i samråd med VD – samarbeta med reklambyråer, tryckerier på en relativt liten marknadsavdelning.
  • Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att driva en kostnadseffektiv marknadskommunikation och vi tror att du är strukturerad med en hög energinivå och utvecklingspotential, ansvarstagande och självgående som person, likaså att du talar och skriver både engelska och svenska flytande.
  • Du är prestigelös och har förmågan att navigera mellan både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Den vi söker behöver vara proaktiv, planerande och ha förmågan att realisera och ta beslut som en stark lagspelare.

Detta är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Tjänstgöringsgraden är 100% vilket motsvarar och du kommer vara placerad på vårt kontor i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information om tjänsten kontakta Erik Haglöf erik.haglöf@bohmans.com +46 708 44 11 60 eller Linda Schmidt linda.schmidt@bohmans.com +46 706 408 77 91. Vi gör ett löpande urval. Sänd din ansökan med cv samt personligt brev snarast möjligt.

Pizza Hut Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb