Marknadschef

På Warner Music Sweden är vi stolta över att vara ett hem åt nya talanger, blivande stjärnor samt legendariska artister och band. Vi tillhör globala Warner Music Group som finns i över 50 länder och är världens största privatägda musikbolag. Warner Music Sweden är ett av Sveriges ledande skivbolag, där musiken och artisterna alltid står i centrum. Vi som jobbar här är ett team passionerade musikälskare bestående av kreatörer, A&R:s, marknadsförare, relationsbyggare, jurister och ekonomer. Vi jobbar för att sprida "det svenska musikundret" globalt.

Warner Music Sweden (Warner) söker nu en Marknadschef, som blir övergripande ansvarig för att utveckla, leda och verkställa arbetet på marknadsavdelningen. Här arbetar lokala och internationella produkt- och presschefer samt ett digitalt team bestående av sociala medieexperter, datastrateger, produktionsledare, videoproducenter och AD:s. Marknadschefen blir en del av ledningsgruppen och rapporterar till Warners nordiska VD Jonas Siljemark.

Den vi söker bör ha goda ledaregenskaper samt gedigen kännedom och erfarenhet av snabbrörlig bransch i digital transformation. Personen bör vara en inspiratör med affärskänsla och ha förmågan att snabbt och naturligt bli en viktig ambassadör för Warner.

Placering är på kontoret i centrala Stockholm. Ett par resor i månaden ingår i arbetet. Brinner du för musik, vill arbeta i ett högt tempo och vara en del av ett familjärt och prestigelöst gäng är du varmt välkommen att söka.


Dina arbetsuppgifter

  • Utveckla och kommunicera den strategiska visionen kring Warners framtida marknadsföringsarbete där data och kreativitet möts på ett framgångsrikt sätt.
  • Leda cirka sju mellanchefer inom områdena produkt, marknadsföring/PR/press och digitalt.
  • Tillsammans med teamet lansera nya artister och lyfta etablerade artister till nästa nivå och därmed öka Warners marknadsandel.
  • Hantera budgetar, prognoser och prioriteringar.
  • Ansvara för Warners varumärkesskapande aktiviteter och utveckla Warners egna marknadsföringskanaler, där största fokus är digitalt.
  • Utveckla en övergripande plan för det framtida arbetet med digitala och sociala plattformar samt andra kanaler.
  • Leda, driva och samarbeta i internationella projekt.

Bakgrund

För att lyckas i rollen krävs att du är resultatorienterad, affärsmässig och har mångårig erfarenhet av ledande roller inom marknadsföring. Erfarenhet från digitalt anpassad kommersiell och snabbrörlig bransch (som exempelvis musikbranschen) är ett krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, relevant utbildning och är en duktig kommunikatör och presentatör.


Personliga egenskaper

Naturlig ledare med god prioriteringsförmåga som är utåtriktad och nätverkande. Flexibilitet, proaktivitet och beslutsförmåga är andra viktiga egenskaper för att trivas i rollen. Vi söker också en person som är både strategisk och analytisk samt mycket affärsorienterad.


Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan via länken. I den här rekryteringen samarbetar Warner med Bohmans Nätverk. Har du frågor eller funderingar - kontakta Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076 - 800 98 08 alt. Erik Myrhage på erik.myrhage@bohmans.com / 073 – 373 45 33.


 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb