Marknadschef

Live Nation Sweden AB är dotterbolag till Live Nation Entertainment Inc, vilket är världens största bolag inom live underhållning. Vår verksamhet bygger på att arrangera konserter med internationella artister, producera turnéer och konserter med svenska artister, arrangera festivaler såsom Lollapalooza, Sweden Rock, Way Out West och Summerburst. Vi arrangerar själva ca 400 konserter per år och står på ett eller annat sätt bakom ca 1000 andra konsertevenemang.

Live Nation Sweden söker nu en marknadschef. Du kommer in i ett gynnsamt läge, i ett skede av stark förändring och tillväxt. Marknadsföringen av våra evenemang är en väsentlig del av vår verksamhet. Den vi söker behöver ha både musikintresse och en stor förståelse för branschen. Att redan vara etablerad i branschen med goda relationer och ett starkt nätverk är värdefullt.
 
Utmaningarna ligger i att utveckla både marknadsavdelningen som sådan och ta marknadsföringen av våra evenemang till nästa nivå genom våra huvudkanaler och plattformar för att nå vår publik.
 
Du kommer att leda en större marknadsavdelning som i nuläget har 13 medarbetare vilket ställer höga krav på din tidigare ledarerfarenhet. Du arbetar med både strategiska marknadsfrågor, analys samt att operativt marknadsföra och genomföra våra evenemang. Marknadschefen är med i ledningsgruppen och rapporterar till VD.
 
Andra huvudarbetsuppgifter är att:
·       Utveckla arbetet med att ännu mer effektivt målgruppsanpassa marknadsföringen.
·       Vässa marknadsanalyserna ytterligare för att få mer effekt i marknadsföringen.
·       Utveckla proaktivitet och initiativkraft i teamet på marknadsavdelningen.
 
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av evenemangsmarknadsföring samt minst fem års erfarenhet av att effektivt leda ett team. En kritisk faktor är att du inte inte drar dig för att arbeta operativt med marknadsföring av evenemang när det behövs samt att både ha egna och ta vara på andras idéer i en strävan för att hitta nya sätt att arbeta. Du vågar testa nytt med rationellt tänkande och gott omdöme som bas. 
 
Goda språkkunskaper, muntligt och skriftligt på både engelska och svenska är baskrav. Du har sannolikt en akademisk utbildning, men rätt attityd, driv och bakgrund är det absolut viktigaste.
 
I den här rollen behöver du redan vara trygg i rollen som inspirerande ledare. Du är självständig, drivande och proaktiv, med en positiv attityd även i krävande lägen.
 
En balans mellan struktur och kreativitet när det gäller kostnadseffektiv marknadsföring samt att tidvis klara en hård belastning krävs för att lyckas.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.
 
Välkommen med din ansökan
 
Live Nation samarbetar med Bohmans Nätverk. Arbetet intensifieras i mitten av augusti. Urval och intervjuer sker löpande när rekryteringsarbetet går in i en aktiv fas. Sänd in din ansökan med CV och ett personligt brev via länken. Ansökningar behandlas strikt konfidentiellt. För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / +46 (0) 708 44 11 60 eller Gustaf Setterblad gustaf.setterblad@bohmans.com / +46 (0) 709-124618
Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb