Marknadsdirektör

Sopra Steria är ett ledande internationellt konsultföretag inom digital transformation med en av marknadens mest omfattande tjänsteportföljer. Bolaget erbjuder allt från dataanalys, affärs- och verksamhetsutveckling via projekt- och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system. Med kunskap och erfarenheter från många olika branscher och med hög teknisk kompetens, hjälper Sopra Steria privata och offentliga organisationer i Skandinavien med att ta ett digitalt ledarskap.

Koncernen har drygt 46 000 medarbetare i 30 länder och hade en omsättning på € 4,3 miljarder 2020. I Skandinavien har bolaget drygt 2 500 medarbetare och omsatte tillsammans 3,5 miljarder kronor 2020.

Med passion för människor och teknik skapar vi en bättre framtid tillsammans.
The world is how we shape it.

Marknadsdirektör på Sopra Steria Sverige

Hos Sopra Steria sitter kunskapsdelning djupt rotad i kulturen och är en av ingredienserna till att det är kul på jobbet, de kallar det Power of Sharing. Sopra Steria rankas idag som en av de top 5 ledande konsultbolagen i Europa inom digital transformation. Bolagets svenska verksamhet, bestående av drygt 450 medarbetare från norr till söder är på väg in i en kraftfull tillväxtfas och har som målsättning att även bli ledande på denna marknad. Genom att växa hos befintliga och nya kunder, kontinuerlig utveckling och breddande av firmans erbjudande, rekrytering av ny och etablerad top-talang skall Sopra Steria accelerera sin tillväxt. I den fas som Sopra Steria Sverige befinner sig i kommer därför ett mer fokuserat varumärkesarbete och högre aktivitetsnivå inom marknadskommunikation vara helt avgörande för bolagets fortsatta framgång.

Din roll

Som Marknadsdirektör på Sopra Steria kommer du, tillsammans med VD och dina kollegor i ledningsgruppen, ta rodret i tillväxtresan. Du kommer ta ägarskapet och hålla det yttersta ansvaret i alla varumärkesbyggande och säljdrivande marknadsaktiviteter - från employer branding till leadsgenerering - och säkerställa att initiativen uppnår uppsatta mål och driver mot varumärkets önskade positionering. 

Sopra Steria genomsyras av en kultur baserad på Power of Sharing, där medarbetarna bygger bolaget tillsammans och kollektivet skapar tillväxt och gemensam framgång. På Sopra Steria är man professionell med hjärta. Som Marknadsdirektör är man en central person inom bolaget som förkroppsligar denna värdegrund både i sitt beteende och ledarskap. Rollen är i hög grad varierande och utvecklande, därför lika mycket operativ som strategisk.  Du kommer:

 • Utveckla den övergripande marknadsplanen och årliga kampanjkalendern, där du justerar varumärkesdrivande kommunikation mot taktisk aktivering.
 • Tillsammans med ledning och affärsområdeschefer ta fram marknadsbudget samt utveckla och följa upp relevanta KPIér.
 • Leda, coacha, utveckla och operativt arbeta med ditt team på marknadsavdelningen, som i dagsläget består av två marknadskommunikatörer.
 • Tillsammans med HR utveckla och aktivera en hållbar employer branding plattform för att stärka rekryteringsarbetet av nya och etablerade talanger.
 • Ansvara och leda planering och genomförande av interna event såsom företagsmöten och kick-offer och att samarbeta med HR kring rekryteringsevent på universitet och sociala kanaler
 • Tillsammans med respektive affärsområdeschef identifiera potentiella tillväxtområden inom både kund- och talangmarknaden samt utveckla och aktivera en taktisk marknadsplan för att stärka varumärket och leadsgenereringen inom respektive segment.
 • Ta ansvar för implementeringen och aktiveringen av CRM, marketing automation samt den digitala marknadsföringen.
 • Kvalitetssäkra flödet av den externa och interna kommunikationen för att säkerställa budskap och tonalitet i respektive kanal samt hantera och utveckla medierelationer med fokus på PR.
 • Ansvara och leda planering och genomförande av kundevent såsom webbinars och årliga kunskapsdelningsevent för bolagets kunder.
 • Samverka med andra Marknadsdirektörer internationellt inom Sopra Steria-koncernen.

Din bakgrund – är du den vi söker?

Vi söker en modern, initiativrik Marknadsdirektör som har förmågan att balansera strategiskt, långsiktigt tänkande med taktisk, operativ aktivering. Du är prestigelös, har ett gediget kundfokus och erfarenhet av att bygga varumärke som inte bara attraherar kunder utan även talang, samt stärker kulturen. Som person gillar du höga mål och stora ambitioner, samtidigt som du är en lagspelare och tror på kollektivets styrka. Vi söker dig som är:

 • Mycket väl bevandrad inom performance marketing, PR, kommunikation och employer branding och har troligtvis 3-5 års linjeerfarenhet inom liknande roller men redo att ta nästa kliv i din karriär.
 • Mycket väl orienterad inom professionella tjänster, ex. digital transformation, verksamhetsutveckling och IT, och förstår vikten av att bygga varumärke inifrån ut.
 • Strukturerad och har ett resultat- och datadrivet arbetssätt.
 • Van vid att sätta upp, utvärdera och ta beslut baserat på relevanta marknadsförings kpi:er.
 • Driven, nyfiken och gillar att kontinuerligt testa, utvärdera och iterera.
 • Proaktiv, initiativrik och energisk samt orädd för att driva de engagemang du tror på.
 • En inspirerande teamledare som är van vid att samarbeta både med interna och externa partners.
 • Är flyhänt i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Akademiskt grundad med kandidatexamen inom marknadsföring, kommunikation eller liknande.

I rollen som Marknadsdirektör rapporterar du till VD och är en del av ledningsgruppen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Stockholm. Sopra Steria tillämpar 6 månaders provanställning för alla medarbetare.

Om att jobba på Sopra Steria

På Sopra Steria får du möjlighet att jobba i teknikens framkant, tillsammans med högt kvalificerade kollegor. Vi arbetar aktivt med att skapa bra gemenskap och arbetsglädje. Vi tror på kombinationen av höga ambitioner och trivsel, trygghet och tillit som den bästa grunden för proaktivitet och kreativitet. Du som börjar jobba hos oss får schyssta villkor, ett långsiktigt perspektiv på dig som medarbetare och goda karriärmöjligheter. Vi har som mål att rankas som den bästa arbetsplatsen i branschen.

Känner du igen dig i beskrivningen och är intresserad av ett mycket omväxlande och inspirerande jobb hos ett driftigt och framgångsrikt företag?

Ansök

I denna rekryteringen samarbetar Sopra Steria med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Anders Welin på t: +46(0)706 33 21 37 eller anders.welin@bohmans.com

Erik Haglöf på +46(0)708 44 11 60 eller erik.haglof@bohmans.com

Sopra Steria AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

Liknande jobb