Nordisk Marknadschef (interim) till Schroders

Schroders plc är en brittisk multinationell kapitalförvaltare, grundat 1804. Företaget har över 5 000 anställda världen över på 32 platser runt om i Europa, Amerika, Asien, Afrika och Mellanöstern.

Vi söker nu en Nordisk Marknadschef för ett 14 månaders interimsuppdrag. I rollen kommer du ta ansvar för att stärka Schroders närvaro och varumärke på de nordiska marknaderna gentemot alla Schroders kundgrupper såsom institutioner, distributörer och slutkunder  genom att planera, orkestrera och implementera marknads- och kommunikationsaktiviteter i form av:

  • Events: Från sponsrade evenemang där Schroders talespersoner medverkar till egna kundevenemang och webinarier.
  • Kampanjer: Med hjälp av mediebyrån samt Schroders centrala marknadsteam planera, implementera och följa upp digitala och printkampanjer.
  • Content: Kontinuerligt se över och uppdatera innehåll på de nordiska sajterna och Sociala Medier för att säkerställa att relevanta insikter och publikationer kommuniceras samt ansvara för att nyhetsbrev tas fram och publiceras enligt plan.
  • Public Relations: Arbeta kontinuerligt tillsammans med lokala PR-byråer för att utveckla relationerna med press för att säkerställa att Schroders nyheter och talespersoner får genomslagskraft i media.

Som Marknadschef tar du även ett stort ansvar i form av omvärldsbevakning på den nordiska marknaden för att kunna ge stöd åt säljorganisationen avseende vilka ämnen och områden som är intressanta för både kunder och medier. Du jobbar nära det centrala marknads- och kommunikationsteamet i London och rör dig obehindrat i en internationell miljö där språket är engelska. 

Vad vi söker

Vi söker en person som är självgående, driven och har en mycket god förmåga att strukturera och organisera sitt arbete. En dynamo, som med sin positiva energi snabbt och lätt skapar nätverk och utvecklar relationer både internt och externt. En naturlig projektledare som har en bra förmåga att koordinera och leda utan personalansvar. Schroders nordiska huvudkontor i Stockholm består av tio personer, vilket innebär att alla hugger i när det behövs och lite mer därtill.

För att lyckas i rollen behöver du dock ha följande kvalifikationer:

  • 5-8 års erfarenhet av arbete som marknadsprojektledare i en internationell miljö inom en liknande verksamhet där komplexa produkter skall kommuniceras mot en begränsad och främst professionell målgrupp.
  • Förståelse eller erfarenhet av finansiella produkter samt regulatoriska frågor och compliance.
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med PR (antingen från kundsidan eller som konsult).
  • Flyhänt i engelska i både tal och skrift.
  • Akademisk examen i ekonomi alternativt livets hårda skola inom marknad, kommunikation och finans.

I denna rekryteringen samarbetar Schroders med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Anders Welin på +46 (0)70 633 21 37 el. anders.welin@bohmans.com

Ebba Stragne på +46 +46 76-800 98 08 el. ebba.stragne@bohmans.com

Schroders Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

Liknande jobb