Pressansvarig

För kunds räkning söker vi en nyskapande, engagerad och driven pressansvarig. Företaget är verksamt inom energi, störst inom sin nisch och har drygt 1 500 anställda.

I rollen som Pressansvarig är uppdraget att genom kommunikation stärka företagets position och varumärke utifrån affärsmål, koncernstrategier och vision. Du ingår i teamet inom sektion Kommunikation och arbetet spänner över ett flertal områden, från strategisk planering till taktiskt och operativt genomförande. På företaget ansvarar sektion Kommunikation för att driva och utveckla den interna och externa kommunikationen kopplat till koncernövergripande frågor och budskap. Som Pressansvarig ansvarar du för att planera, producera, utveckla och samordna den externa kommunikationen via exempelvis PR-aktiviteter, presskontakter och i sociala medier. 

Rollen rapporterar till Kommunikationschefen och är placerad på bolagets huvudkontor i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för PR-aktiviteter och presskontakter samt uppföljning och utvärdering av genomslag i media.
  • Omvärldsbevakning - analysera nyhetsflödet och vara uppdaterad gällande rådande trender i omvärlden.
  • Stödja övriga avdelningar inom bolaget genom bland annat rådgivning, framtagande av budskap och medieträning.
  • Skriva pressmeddelanden och debattartiklar.
  • Ansvara för att skriva, publicera och följa upp inlägg i sociala medier.
  • Kriskommunikation - planera för krisberedskap samt säkerställa att eventuella kriser och nödlägen hanteras på bästa sätt.
  • Ta fram kommunikationsplaner.
  • Rollen innebär beredskap som t.ex. tillgänglighet för press osv. Ansvar för pressjour delas med andra medarbetare på avdelningen enligt roterande schema.

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av att arbeta brett med PR/Press och kommunikationsfrågor. Du har en relevant akademisk utbildning eller liknande inom exempelvis kommunikation/PR/journalistik. Du är en vass skribent med förmåga att utforma budskap, tydliggöra och kommunicera komplex information. En bakgrund som journalist och inom politiken ses som meriterande för rollen. Självklart kan du hantera webbpubliceringsverktyg, har goda kunskaper i Officepaketet och har erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med sociala medier.

Är det här du?
Vi söker dig som är proaktiv, initiativtagande och nyskapande. Du har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa uppmärksamhet och nå uppsatta mål. För dig är kopplingen att genom kommunikation skapa affärsnytta och samhällsnytta, självklar och tydlig. Du är intresserad av samhällsfrågor och förstår vikten av hållbarhetsarbete för företag och samhälle. Du är van att arbeta självständigt och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete. För att vi ska trivas tillsammans är du också en prestigelös och samarbetsorienterad relationsskapare.

Företaget ser mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com / 076-800 98 08.

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb