Pressansvarig

Kärnan i Ica Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror – med mat och hälsa i centrum. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 115 miljarder kronor och hade ca 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum, med nära 2 100 butiker och apotek. Cirka 50 000 personer arbetar inom ICA - på kontor, inom logistik eller i någon av ICA:s egna eller handlarägda butiker. ICA Gruppens aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm inom segmentet large cap. Största ägare är ICA-handlarnas Förbund.

Pressansvarig Ica Gruppen
En av Icas pressansvariga får nu en ny position inom bolaget och Ica Gruppen söker därför en pressansvarig som brinner för mediehantering och pressfrågor. Du får arbeta med starka varumärken, där mat och hälsa står i centrum. Ica är ett av Sveriges mest omskrivna företag och den här tjänsten kan vara en av de mest spännande i sin genre.

I rollen som pressansvarig kommer du att arbeta inom ICA Gruppen Group Corporate Communications och rapporterar till den som är chef för externa relationer, med placering på huvudkontoret i Solna.

Arbetsuppgifter
I rollen som pressansvarig arbetar du operativt och strategiskt med att skydda och stärka ICA:s varumärken i media. Du ingår i ett team med sex personer och är en av tre pressansvariga som ingår i ICA:s presstjänst som hanterar medieförfrågningar för samtliga bolag inom ICA Gruppen.

I tjänsten ingår att hantera medieförfrågningar, besvara frågor från media och att förbereda olika typer av budskapsdokument. Pressansvarig tar emot och bedömer frågor från journalister och ger stöd och råd till lämpliga talespersoner, samt identifierar möjligheter för ICA Gruppen att nå ut och genomföra proaktiva aktiviteter mot media. Pressansvarig är själv en talesperson för gruppens företag.


Kravprofil
För att lyckas och trivas i den här rollen krävs bl.a. att du är en mycket god skribent, med en utmärkt förmåga att skriva och uttrycka dig på svenska och engelska.

Vidare efterfrågas förmågan att arbeta självständigt och göra rätt prioriteringar, att du kan fatta egna beslut, ofta under tidspress, men med gott omdöme och förmågan att förankra arbetet internt.

Förmågan att formulera budskap, som gör svåra saker enkla och som förbättrar ICA:s anseende är också kritisk i den här rollen. Kompetens att kunna arbeta både med operativa och strategiska frågor är också viktig.

Den vi söker har troligtvis en akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med den här typen av uppgifter är ett krav och yrkeserfarenhet som journalist är meriterande.


Välkommen med din ansökan!
Ica Gruppen samarbetar i denna rekrytering med Bohmans Nätverk. Skicka gärna in din ansökan med CV och ett personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande och ansökningar behandlas strikt konfidentiellt. För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Ebba Stragne ebba.stragne@bohmans.com / +46 (0)76 800 98 08 eller Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com / +46 (0) 70 844 11 60.

 

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb