Pressansvarig

Lidl är ett svenskt bolag i en stor, internationell familj. Med mer än 5 000 medarbetare över hela landet, försvinner du aldrig i mängden. Du är med och gör vår fantastiska resa möjlig. Övertygade om att god och hållbar mat, av hög kvalitet, inte ska behöva kosta skjortan, utmanar vi den svenska livsmedelsbranschen. Och vi gör det framgångsrikt, vi växer mer än någon annan livsmedelskedja.

Vill du arbeta för dagligvaruhandelns snabbast växande kedja som också är certifierad som Top Employer 2022? Brinner du för press- och kommunikationsarbete och vill arbeta för en organisation som utmanar den svenska livsmedelsbranschen? Då har vi rollen för dig.

Vi söker en prestigelös person med god affärsförståelse som proaktivt driver och utvecklar vårt pressarbete. Du har erfarenhet av pressarbetets alla delar, med förmågan att prioritera och vara en vass skribent och relationsbyggare.

Du blir en del av den externa kommunikationsavdelningen, ett sammansvetsat och prestigelöst team. I den här rollen rapporterar du till kommunikationsdirektören och driver företagets pressarbete framåt, med vår ambition att vara ledande inom hållbarhet som ledstjärna. Rollen innebär många nationella och internationella kontaktytor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Barkarbystaden. Tillträde är snarast möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


I rollen som pressansvarig förväntas du driva pressarbetet både proaktivt och reaktivt, i nära samarbete med övriga på kommunikationsavdelningen, framförallt med PR-ansvarig. En viktig del av arbetet kretsar kring att ta fram kommunikationsmaterial och se till att det når ut till relevanta aktörer. Du ansvarar också för vår presstelefon och är behjälplig i kontakten med journalister och andra representanter för media, samt utvecklar och bygger vårt nätverk vilket även omfattar omvärldsbevakning, analys och rapportering av pressaktiviteter. Delaktighet i interna processer är viktig för att ständigt kunna vara uppdaterad om arbetet som sker på företaget.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen krävs sannolikt minst tre till fem års erfarenhet av pressarbete i en organisation med högt tempo och vana att vara i kontakt med media/journalister. Erfarenhet av krishantering, medieträning och förmåga att vara rådgivare åt företagsledning i press- och kommunikationsfrågor är också viktigt.

Du är en vass skribent som älskar kommunikation i alla dess former – oavsett om det handlar om redaktionellt innehåll eller strategisk planering. Vi tror att du har en relevant utbildning från högskola/universitet och har arbetat som pressansvarig inom näringslivet och/eller varit konsult på PR/kommunikationsbyrå. Tidigare erfarenhet av dagligvaruhandeln är meriterande.

Som person är du prestigelös, stresstålig, trygg och har god prioriteringsförmåga. Du är även en social relationsbyggare och duktig genomförare, med mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är meriterande.

Välkommen med din ansökan!
Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen att söka så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan. Vid frågor om rekryteringen - kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com / 076 – 800 98 08. 

 

Lidl Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb