Presschef

I över 35 år har Attendo haft som utgångspunkt att se, stödja och stärka människor med behov av omsorg i allt det vi gör. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg till personer med funktionsnedsättningar samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och finns lokalt förankrat med över 700 verksamheter i runt 300 kommuner i Sverige, Finland och Danmark. Varje dag möter våra medarbetare tiotusentals kunder i deras vardag. Alla våra omsorgsinsatser utgår från Attendos gemensamma värderingar omtanke, engagemang och kompetens.

Brinner du för press- och kommunikationsarbete och vill arbeta för en organisation som gör skillnad för människor varje dag? Är du dessutom van vid att förmedla budskap, få andra att utvecklas som kommunikatörer och vill vara med och sätta dagordningen för hur framtidens omsorg förmedlas? Då har vi rollen för dig. Som presschef på Attendo får du arbeta med både lokalt och nationellt pressarbete samtidigt som du jobbar strategiskt med relationsskapande kommunikation och blir delaktig i att utveckla kommunikationsarbetet inom hela organisationen. Attendo går i täten för att utveckla framtidens omsorg och vi är ett sammansvetsat och prestigelöst team som har roligt tillsammans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som presschef hos oss är ditt huvudsakliga uppdrag att leda och hantera vårt pressarbete inom Skandinavien, med tyngdpunkt på Sverige. Ditt fokus är att sätta Attendo på den mediala dagordningen, agera talesperson, hantera inkommande förfrågningar och stödja kommunikationen i sociala medier. Du ingår i koncernens kommunikationsavdelning med i nuläget sex personer och rapporterar till kommunikationsdirektören.

Du har ansvaret att leda det strategiska och praktiska pressarbetet, inklusive att formulera budskap som lyfter fram Attendos arbetssätt, erfarenheter och värderingar. Du ansvarar också för att skapa rätt förutsättningar för att leda och förebygga krishantering samt när det behövs vara talesperson i media med pressjour.

Presschefen planerar, samordnar, genomför och följer upp våra externa proaktiva kommunikationssatsningar där en viktig del handlar om att coacha och medieträna chefer och andra talespersoner. Du ansvarar för omvärldsbevakning och analys av mediebilden, där etablering av goda medierelationer och proaktiv storytelling är viktiga pusselbitar. Du skriver pressmeddelanden och digitala artiklar samt är delaktig i arbetet med sociala medier (bl a Twitter, Facebook och LinkedIn) för Attendo.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av media och kommunikationsarbete och redan har ett fokus på media/press i en större verksamhet. Du har erfarenhet av såväl proaktivt som reaktivt pressarbete, med en eftergymnasial examen inom journalistik, kommunikation eller annan relevant utbildning.

För att lyckas i rollen bör du:

  • Vara van att snabbt kunna sätta dig in i nya frågor och olika scenarier, coacha och stötta kollegor i pressfrågor
  • Ha erfarenhet av att arbeta proaktivt och strukturerat med PR och kunna förmedla berättelser om människors vardag såväl lokalt som nationellt
  • Ha ett intresse för både samhälls- och näringslivsfrågor, gärna med erfarenhet från t ex politisk verksamhet, kommunikationsbyrå eller pressavdelning
  • Vana av att hantera reaktiv media och erfarenhet av krishantering
  • Vara en lagspelare som är duktig på att strukturera och följa upp processer och förstår vikten av att vara tillgänglig samt ser god service som en självklar del i ditt arbetssätt
  • Ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska och är en självständig och vass skribent med god språkkänsla för digitala kanaler. Kunskaper i finska är också meriterande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Attendos huvudkontor i Danderyd utanför Stockholm. Tillträde är snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen att söka så snart som möjligt och senast 12 januari 2022. I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan. Vid frågor om rekryteringen - kontakta Erik Haglöf: erik.haglof@bohmans.com / 070 – 844 11 60 eller Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com / 076 – 800 98 08.


Attendo Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com

Liknande jobb