Projektledande VD till Biopasset

Biografklubb Sverige AB ägs till hälften av Sveriges Biografägareförbund, en ideell förening med ändamål att sammanföra och sammanhålla Sveriges biografägare, bildat 1915 och Sveriges Filmuthyrareförening som är filmdistributörernas branschorganisation, bildad 1923.  Dessa två branschorganisationer har nu valt att tillsammans bygga upp en ny medlemsklubb – Biopasset som ger medlemmarna möjlighet att se tio utvalda filmer för halva biljettpriset under ett år.

Projektledande VD till Biopasset

Huvudarbetsuppgifter

Uppdraget är att skapa ett starkt erbjudande till marknaden, ett medlemskap eller digitalt biokort som ger biobesökaren halva priset på tio utvalda och namngivna filmer under ett år. Ett sorts bioabonnemang. Medlemskapet är digitalt och säljs via den egna hemsidan, medan all hantering av rabatterna sker automatiskt via biografernas biljettsystem. Filmerna nomineras av filmdistributörerna och väljs ut av ett professionellt programråd.

Repertoaren kommer att bestå av kommersiella filmer som riktar sig till en vuxen publik - bred kvalitetsfilm i form av utvalda filmpärlor ur det ordinarie bioprogrammet. I den här rollen rapporterar du till styrelseordförande och arbetar tätt tillsammans med programrådet och filmbranschens aktörer.

I rollen som projektledande vd hanterar har du intäkts- och budgetansvar för att framgångsrikt marknadsföra, paketera, sälja och utveckla medlemskapet, hantera kundservice via extern part och hålla i branschkontakterna. Du är kravställare gentemot PR-byrå och reklambyrå. Du kommer även ha stöd av en Social Media Manager och copywriter på konsultbasis.

Utmaningen är att nå ut på marknaden och skapa en stark kundupplevelse och lyckas marknadsföra filmerna och kortet, där kortet säljer filmerna och filmerna säljer kortet. Fullt utbyggd bör klubben ha ytterligare ett par personer anställda. Samarbetet sker med biografägarna som ska visa filmerna och filmdistributörerna vars filmer ingår i repertoaren. En viktig uppgift är att få in medlemmar utanför de klassiska biobesökarnas krets via Instagram , FB eller andra plattformar och samarbeten.

Erfarenhet

Den vi söker behöver inte vara branschkunnig, men det är sannolikt ett plus att ha en gedigen erfarenhet från någon form av kundklubbar. Du är driven och självgående för att på relativt kort tid kunna sätta dig in i förutsättningarna och bli spindeln i nätet för denna viktiga biosatsning för att det ska lyckas kommersiellt. Du är en doer när det behövs för att komma framåt i driften av bolaget, där du presenterar dina planer och få accept från styrelsen, med ett tydligt mandat och sedan agera utifrån detta. Du har också en diplomatisk ådra och är en god förhandlare som hjälper dig att navigera i en miljö där aktörerna har olika affärsmodeller och ingångsvärden.

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsvidareanställning, med tillträde under början av nästa år.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information om tjänsten kontakta:

Gustaf Aschan gustaf.aschan@bohmans.com +46 (0)76 198 98 99

Erik Haglöf erik.haglöf@bohmans.com +46 (0)708 44 11 60.

Vi gör ett löpande urval. Sänd din ansökan med cv samt personligt brev snarast möjligt.

 

Svenska Biografklubben Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

gustaf.aschan@bohmans.com

0761-989899

Liknande jobb