Sälj & Marknadschef

Digital Strategi Skandinavien AB hjälper traditionella företag med att lyckas med sin digitala transformation i syfte att driva försäljning. Vi gör det genom att erbjuda strategi- och genomförande, upplärning och överlämning.

Vår grundtro är att den digitala strategin är en central del i marknadsförings- och säljprocessen och att den är allt för central för att ett företag inte ska ”äga” den internt. Vårt mål är därmed att hjälpa företagen till att snabbt få den digitala försäljningen att fungera, lära upp och lämna över.

Det går riktigt bra just nu men vi vill växa ännu mera och vi letar nu efter en Sälj- och marknadschef som kan ta oss till nästa nivå.

Vi söker dig som framför allt har mångårig erfarenhet av att framgångsrikt sälja tjänster och byrå/konsulterbjudande inom kommunikation/reklam och digital försäljning.

Du har erfarenhet av- och vana av att göra införsäljning av större projekt på högre chefs- och ledningsnivå.

Du har sannoliktvis arbetat med säljare och har vana av att leda och styra ett säljteam

Du är intresserad av att utveckla försäljningsarbetet och den digitala kommunikation som stöttar försäljningen och genererar leads och har erfarenhet av detta. Du är inresserad av att utveckla fysisk, såväl som digitalt integrerad sälj- och marknadsföring och du tycker om att leda och arbeta i team

Vi tror att du trivs i en entreprenöriell miljö och drivs av förändring, utveckling och nytänkande. För rätt person finns utvecklingsmöjligheter, både i Sverige och internationellt.

Du är road och drivs av att lära dig nya saker och utvecklas och du tycker om att hjälpa andra människor att utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Sätta årsplan och säljstrategi för DSS samtliga affärserbjudanden.

- På ett strukturerat sätt jobba aktivt med nykundsbearbetning för DSS samtliga affärserbjudanden.

- Löpande jobba med att identifiera målgrupper för vårt diversifierade erbjudande och tydliggöra behov av resurser för att lyckas med försäljning från ax till limpa.

- Aktivt jobba med budget, prognos och uppföljning.

- Delta i förhandlingar och säkerställa kommunikation i sluttampen av en säljprocess.

- Äga ett ansvar för hela dialogen med prospekt och säkerställa högsta nivå av professionalism och kvalitativ återkoppling.

Bakgrund och erfarenhet:

- Minst fem års erfarenhet av liknande roller.

- Gedigen kunskap kring och dokumenterad framgång av komplex lösningsförsäljning inom digital försäljning/annonsering eller liknande konsulttjänster.

- Bra upparbetat nätverk, gärna inom olika typer av bolag som behöver hjälp med digital försäljning och förändringsarbete för att lyckas med den digitala transformationen.

- Bra track-record från tidigare positioner och erfarenhet av att sätta upp tydliga säljprocesser för kvalitaitv bearbetning.

- Erfarenhet av att ha jobbat operativt med hela säljprocessen, med fokus på ”nya” affärer.

- Ett intresse för digital kommunikation/digital försäljning, transformation och nya innovationstrender inom marknadsföring är ett stort plus.

- Erfarenhet av att jobba i team med olika typer av specialister för att lyckas stänga affärer är önskvärt, men ej ett krav.

- Erfarenhet av mindre entreprenöriella bolag är ett plus.

Personliga egenskaper:

- Du är trygg och förtroendeingivande och kan moderera samtal på hög strategisk nivå.

- Du bör vara en god kommunikatör, presentatör och har tillskansat dig värdefull erfarenhet under årens lopp genom att ha deltagit aktivt i olika typer av ”Pitcher”/skapa försäljningssituationer.

- Du har ett högt socialt EQ och har lätt för att knyta nya kontakter och bygga relationer. Du har ett naturligt lärande/utbildande/säljande angreppsätt med hög grad av pedagogisk färdighet. Du bryr dig om dina medarbetare och dina kunder och är lyhörd för deras behov

- Du bör vara driven och är av naturen affärs- och resultatorienterad.

- Du bör av natur kunna urskilja när möjlighet till kvalitativ försäljning kan uppstå samt när det är bättre att investera din och dina specialist kollegors tid på annat prospekt.

- Du är trygg och mogen som person och är mån om att bidra till din egen, ditt teams, och dina kunders utveckling

Vad du får:

Ett stort ansvar som nyckelspelare i vårt försök att bygga vidare på DSS som bolag. Du äger en marknadsförings- och försäljningsprocess med dess olika arbetsströmmar. Med ägarskapet innebär att du lägger strategin, sätter taktisk plan och estimat, kravställer på kompetenser som du behöver för att lyckas samt driver och monitorerar samt utvecklar och förbättrar DSS försäljning. Till din hjälp har du ett gäng olika specialister som bidrar till att konverertera prospekt till faktiska kunder samt en operativt marknadsansvarig som koordinerar och hjälper till och projektleder de olika marknadsaktiviteter som ska genomföras.

Du får vara med i att också utveckla ett växande företag med en mycket spännande affärsidé. Du får chansen att bli en nyckelspelare och en av företagets kulturbyggare. 

Ansökan:

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Vi tillämpar löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta Johan Larsson på johan.larsson@bohmans.com eller ring 0733-44 44 41.

Välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

johan.larsson@bohmans.com

Liknande jobb