Senior kommunikationsrådgivare inom Public Affairs

Fogel & Partners är en av Sveriges ledande rådgivningsfirmor inom strategisk kommunikation. Våra medarbetare har många års erfarenhet av M&A, börsnoteringar och kriskommunikation, samt strategisk kommunikationsrådgivning till bolag och ägare. Vi är verksamma på en internationell marknad och arbetar med både nordiska och globala kunder. Fogel & Partners är Associate Partner till FGS Global (www.fgsglobal.com). Nätverket ger våra kunder tillgång till 1 200 kommunikationsexperter på 26 kontor över hela världen – bland annat i New York, London, Frankfurt, Bryssel, Berlin, Washington, Los Angeles, Hongkong, Singapore och Beijing.

Fogel & Partners, en av Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kapitalmarknadskommunikation, söker en erfaren kommunikationsrådgivare som vill jobba i gränslandet mellan kommunikation och finans med fokus på public affairs.

Hos oss får du arbeta med strategisk kommunikation för högprofilerade kunder i affärskritiska situationer såsom finansiella transaktioner, kriser och företags förändringsresor. Du kan förvänta dig en brant utvecklingskurva och en unik möjlighet att arbeta med några av de mest högprofilerade projekten i Sverige. Vi är ett företag som anlitas i de mest komplexa situationer av internationella och svenska bolag. Du får även möjlighet till internationellt utbyte via vårt partnerskap med FSG Global. Vi arbetar på uppdrag av företagsledare och styrelser inom områdena Transactions & Special SituationsCapital Market CommunicationCorporate Communication och Strategic Sustainability & ESG Advisory.

Vi söker dig som har ett stort samhällsintresse och även intresse för näringsliv, kapitalmarknad och media. Du har gedigen erfarenhet och inriktning mot public affairs. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete och vårt kontor finns centralt på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På Fogel & Partners arbetar du med kommunikation som påverkar och driver förändring, ofta i affärskritiska situationer där kapitalmarknadens syn på bolagens kommunikation är avgörande. Tjänsten kräver minst 6-8 års relevant erfarenhet, sannolikt mer. Den innebär att du tar en tydlig kundansvars- och projektledarroll och självständigt bidrar med att ta in nya uppdrag och driver utveckling av befintliga kundrelationer. I rollen som senior kommunikationsrådgivare inom public affairs ingår att:

 • Med senior kompetens vidareutveckla företagets public affairs-erbjudande
 • Stödja våra uppdragsgivare med kvalificerad rådgivning inom public affairs samt övrig strategisk kommunikationsrådgivning
 • Genomföra research, analyser och identifiera behov inom kommunikation och public affairs för existerande och potentiella kunder
 • Arbeta både strategiskt och hands-on med exempelvis påverkansprogram, budskapsplattformar, budskapsträningar, perceptionsstudier och politiska analyser
 • Stödja med public affairs-kompetens men även bidra i bredare kommunikations- och IR-projekt
 • Etablera goda relationer med bolagsrepresentanter, rådgivare och media
 • Vara strategisk men också hands-on för att lösa uppgifter för våra kunder, både högt och lågt

Den vi söker

 • Har ett stort intresse för skärningspunkten näringsliv, kapitalmarknad och samhälle
 • Har troligen en bakgrund som exempelvis konsult inom public affairs och erfarenhet från den politiska sfären eller intresseorganisationer
 • Har hög förståelse för och kunskap om den politiska beslutsprocessen
 • Har goda akademiska meriter med examen i exempelvis statsvetenskap, juridik eller ekonomi
 • Har etablerade nätverk inom den politiska sfären och erfarenhet av att påverka politiska beslut och att ha kontakt med beslutsfattare
 • Är väl förtrogen med regleringar och tillsynsmyndigheter kopplat till godkännandeprocesser vid företagsaffärer (kapitalmarknad, konkurrensfrågor, arbetsmarknad etc)
 • Är en god skribent som talar och skriver flytande på svenska och engelska
 • Är en digital native och välorienterad i det snabbt föränderliga medielandskapet

Som person är du driven, självständig och stresstålig med god analytisk förmåga och noggrannhet. Du gillar att jobba utåtriktat, såväl självständigt som i team. Du attraheras av att få arbeta med affärskritisk rådgivning i några av de mest spännande uppdragen, i periodvis intensiva projekt där din tillgänglighet förväntas vara hög.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Ansök via länken till höger ovan, gärna så snart som möjligt. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Ebba Stragne: ebba.stragne@bohmans.com / 076 800 98 08.


Fogel & Partners Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

ebba.stragne@bohmans.com

Liknande jobb