Senior UX Designer

Swedbank is the bank for many people, households and businesses. As a leading bank in its home markets of Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania, Swedbank offers a wide selection of financial services and products. We are looking for more employees who share our values - open, simple and caring - and want to contribute to enabling people, businesses and the society to grow. If you have ambition and share our attitude, you will find many opportunities here. At Swedbank you have possibilities to grow. It is your drive and commitment that determine how you develop. 

Vill du som Senior UX Designer hjälpa människor att få bättre koll på sin ekonomi? I rollen som Senior UX Designer på Swedbank kommer du att arbeta med strategiska utmaningar och ges möjlighet att påverka och förenkla vardagen för en stor del av den svenska befolkningen, genom att bidra till utvecklingen av banktjänster med miljontals användare. 

Våra arbetssätt präglas av frihet under ansvar, med möjligheten att influera en stor och komplex organisation i en bransch påverkad av regleringar och hög säkerhet. Vi har kommit en bra bit på väg när det kommer till designsystem och design operations, men vi vill fortsätta utveckla våra arbetssätt och bidra till en ökad designmognad i hela organisationen.

 

Din roll / Arbetsuppgifter

Som Senior UX Designer på Swedbank kommer du att:

  • Ingå i ett team av 15-20 UX Designers med olika kompetenser och roller, som tillsammans med tvärfunktionella team inom området "Savings & Advisory Transformation" arbetar hårt för att göra det komplexa enklare. Att med bra designlösningar hjälpa mer än 4 miljoner kunder att få bättre koll på sin ekonomi och fatta klokare och mer hållbara beslut när det gäller sparande, försäkringar och pension.
  • Inspireras av och dela med dig i en stor och fortfarande växande design community med över 70 kollegor inom UX/CX design. En community med både bredd och djup inom olika områden som user research, service design, data & analys, interaktionsdesign, tillgänglighet, visual design och UX writing, alla med höga ambitioner att skapa bra användarupplevelser i Swedbanks digitala kanaler.
  • Skapa design baserad på kundinsikter, affärsmål och tekniska möjligheter, där ditt viktigaste verktyg är designprocessen, hela vägen från research till test. Där du jobbar iterativt och användartestar löpande för att säkerställa att din design skapar värde för både användare och banken.
  • Hitta synergier och samarbeta med många andra avdelningar och intressenter i banken.
  • Följa och bidra till vidareutveckling av våra arbetssätt såsom t.ex. designsystem och Design Operation.

"Bli en del av oss och var med på en spännande förändringsresa där mycket händer som kommer förbättra användarupplevelsen för våra kunder. Som designer på Swedbank kommer du att utvecklas och ha kul tillsammans med andra designkollegor vars arbete spänner över många kompetenser och olika produktområden – den samlade erfarenheten är enorm!” — Annette Öberg, Head of UX Design

 

Din bakgrund – är du den vi söker?

Vi söker en person med minst 5 års erfarenhet som UX Designer med fokus på mobila gränssnitt (responsiv webb, iOS och Android). Vi ser gärna att du behärskar flera delar av designprocessen såsom kundintervjuer, koncept, prototyper, interaktionsdesign och användningstester, samt att du har gedigen erfarenhet från att arbeta med visuell design. Du är van vid att arbeta i designprogram såsom Sketch, InVision, Figma och liknande.

Utöver bred kunskap av designhantverket har du arbetat i tvärfunktionella team och har förmågan att argumentera för värdet av design samt motivera dina designbeslut för projektens olika intressenter – på både svenska och engelska. Du uppskattar att växla mellan det strategiska helikopterperspektivet och detaljerna – hela tiden med ett omni-channel perspektiv. Med effektmål som ledstjärna är du också trygg i att planera och facilitera workshops med designutmaningar i fokus. 

Som person är du lösningsorienterad och flexibel. Du är stark i ditt självledarskap och uppskattar möjligheten att forma din roll och påverka din egen utveckling. Det kommer att underlätta om du har en god förståelse för större, komplexa organisationer i förändring, samt är van vid stakeholder management.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Stockholm.

 

I denna rekryteringen samarbetar Swedbank med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta:

Erik Myrhage på t: +46(0)733 73 45 33 eller erik.myrhage@bohmans.com

Maria Bomberg på t: +46(0)706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Swedbank Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

maria.bomberg@bohmans.com

070-6579549

Liknande jobb