Strategy Director till Vizeum

Vizeum är en mediebyrå där vi hyllar innovation, entreprenörskap och integrerad marknadsföring. En plats där människan står i centrum och data är den självklara källan till djup insikt om hur vi som individer och konsumenter agerar i en alltmer digital och komplex omvärld. Den insikten parar vi med teknologi och modern medielogik för att skapa effektiva mediestrategier som driver tillväxt för ambitiösa varumärken i den digitala ekonomin.

Vi är en mediebyrå där kunskapen och kreativiteten hos varje medarbetare skapar tydligt värde i våra kunders affär, genom innovativa kommunikationslösningar som är relevanta och engagerande för mottagarna.

Vizeum är i en oerhört spännande utvecklingsfas och vi söker nu de bästa talangerna på marknaden för att bygga företaget framåt. Är du redo för en ny utmaning?

I rollen som Strategy Director på Vizeum arbetar du tillsammans med VD och andra nyckelpersoner för att utveckla och driva Vizeums långsiktiga mål och förverkliga visionen om att ”accelerate business growth” genom att vara den modigare, smartare och snabbare mediebyrån. Du ansvarar för strategisk utveckling av Vizeums erbjudande, tjänster och produkter som utvecklar våra kunders kommunikation och våra medarbetares kompetens.

Du kommer:

 • Leda strategi/kommunikationsplanering för Vizeums viktigaste kunder i nära samarbete med kundansvariga.
 • Facilitera workshops internt och hos kund samt utveckla Vizeums interna strategiprocess bl.a. genom tätt samarbete med Vizeum/DAN globalt för att ta vidare best-practice men utbilda internt samt hos kund
 • Delta i externa seminarier och debatter för att stärka Vizeums varumärke på marknaden och för att positionera Vizeum som den strategiska byrån
 • Driva den digitala utvecklingen av Vizeums strategi- och insiktsavdelnings erbjudande och arbete för att Vizeum ska bli den ledande målgruppsbyrån med överlägsen förståelse, och aktivering, av människor genom gränsöverskridande data kopplingar

Du förväntas:

 • Prata media flytande och förstår korsbefruktningen av olika medier i kundresan
 • Vara påläst och kunnig inom de senaste (och kommande) teknikerna och verktygen för data, analys, insikt och kommunikation.
 • Ha praktisk erfarenhet av att jobba som konsult med strategiska frågeställningar som anpassas taktiskt (referenscase, införsäljning etc)
 • Kunna översätta Kahnemans teorier i praktik och vet hur Byron Sharps studier appliceras i ett komplext medielandskap, dvs har en mycket god förmåga att få det komplicerade lättbegripligt och enkelt.

Du är:

 • En naturlig ledare med en förmåga att inspirera
 • Snabbfotad men även rationell och akademisk
 • Kommersiell, initiativrik, resultatorienterad och drivande
 • Nyfiken, tillgänglig och social
 • Perfektionist men mycket god orkesterledare och storyteller

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning från universitet/högskola inom exempelvis ekonomi, marknadsföring eller media/kommunikation. Antagligen krävs det minst 7 års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, utveckling och införsäljning av strategiska planer och koncept till ledningsgrupper samt ett brinnande intresse för det senaste (och kommande) inom media, digitalisering och kommunikation.

Vi förväntar oss att du har strålande kunskaper i både svenska och engelska, är nyfiken och väl insatt i digitala möjligheter och har djup affärsförståelse genom gedigen kommersiell erfarenhet. Att du är driven och trivs med att arbeta såväl på egen hand som tillsammans med andra är viktigt för att lyckas i rollen. Andra avgörande personliga egenskaper är att vara utåtriktad, positiv och nätverkande.

Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka din ansökan med CV och personligt brev omgående, eftersom vi går igenom ansökningar löpande. I den här processen samarbetar vi med Bohmans nätverk. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Anders Welin på anders.welin@bohmans.com / 0706 33 21 37 alt. Erik Myrhage på erik.myrhage@bohmans.com / 0733 73 45 33

Vizeum – En del av Dentsu Aegis Network

Vizeum är en del av Dentsu Aegis Network som är det första globala kommunikations-nätverket anpassat för den digitala ekonomin och som erbjuder specialiserade och integrerade kommunikationstjänster genom de svenska dotterbolagen Vizeum, Carat, iProspect, Isobar, MKTG, Posterscope, Amnet, DDS och Outfox.

Målet är att vara det självklara valet för varumärken som söker de bästa och starkast integrerade kompetenserna inom mediebaserad affärsutveckling, kreativitet, digital och data-driven marknadsföring. Med över 40,000 dedikerade specialister och verksamhet på 145 marknader är Dentsu Aegis det snabbast växande globala kommunikationsnätverket 6 år i rad. 

I Sverige består Dentsu Aegis av 370 professionella och passionerade medarbetare baserade i Stockholm och Göteborg, som alla samarbetar under den gemensamma visionen "Innovating The Way Brands Are Built".

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

anders.welin@bohmans.com

+46706332137

Liknande jobb