UX Lead till Swedbank

Swedbank is the bank for many people, households and businesses. As a leading bank in its home markets of Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania, Swedbank offers a wide selection of financial services and products. We are looking for more employees who share our values - open, simple and caring - and want to contribute to enabling people, businesses and the society to grow. If you have ambition and share our attitude, you will find many opportunities here. At Swedbank you have possibilities to grow. It is your drive and commitment that determine how you develop. 

Vill du hjälpa andra att skapa en bättre framtid? I rollen som UX Lead på Swedbank kommer du att arbeta med strategiska utmaningar och ges möjlighet att påverka och förenkla vardagen för över 4 miljoner kunder. Du bidrar till ett samhälle som är ekonomiskt sunt och hållbart — genom att skapa ännu bättre digitala produkter och tjänster förbättras en viktig del av Sveriges ekonomiska infrastruktur.

Arbetssätten präglas av frihet under ansvar, med möjligheten att påverka en stor och komplex organisation i en bransch starkt påverkad av lagar, regler och med höga krav på säkerhet. Swedbank har kommit en bra bit på väg när det kommer till designsystem och Design Operations, men vill fortsätta utveckla sina arbetssätt och bidra till en ökad designmognad i hela organisationen.

Din roll / Arbetsuppgifter
Som UX Lead på Swedbank kommer du att:

  • Driva strategiskt designarbete för en del av Swedbanks produktutveckling
  • Hitta synergier och samarbeta med andra ledare inom affärs- och produktutveckling
  • Vara en del av en engagerad och aktiv design community, bestående av ca 70 kollegor i fyra länder, som jobbar med att effektivisera Design Operations och öka designmognaden på Swedbank
  • Vara en aktiv del i vår transformation mot ett ännu mer agilt, datainformerat och användarcentrerat arbetssätt

"Bli en del av vårt team och vår stora, engagerade design community – där vi tillsammans jobbar med att utveckla oss själva, vår organisation, våra arbetssätt och förstås att leverera ännu mer värde till våra kunder!” 

— Annette Öberg, Head of UX & Product Design

Din bakgrund – är du den vi söker?
Vi söker en senior designer med vana av att involvera användare i designprocessen. Du har erfarenhet av den användarcentrerade designprocessen från start till slut – från utforskande research, till definition av effektmål, konceptdesign, prototyping, visuell design och uppföljning av effektmål – samt djupare kompetens inom några av dessa områden. Vi ser gärna att du har förmågan att designa med fokus både på helhet och detalj samt kunna omsätta idéer och koncept till konkreta skisser och exempel.

Utöver gedigen kunskap i designhantverket har du arbetat i tvärfunktionella team och har förmågan att argumentera för värdet av design, med fokus på helhetsupplevelsen. Parallellt med att du involverar stakeholders och ledarroller i strategiskt designarbete, har du också förmågan att coacha, arbetsleda och inspirera andra UX Designers.

Som person är du lösningsorienterad och flexibel. Du kan tänka nytt och utmana befintliga lösningar — och samtidigt ha tålamod att driva långsiktig förändring. Du har jobbat mycket med utvecklandet av ditt självledarskap och uppskattar möjligheten att forma din roll och påverka din egen utveckling. Det kommer att underlätta om du har en god förståelse för större, komplexa organisationer i förändring, samt är van vid stakeholder management. Erfarenhet av processdesign, samt planering och facilitering av workshops med effektmål som ledstjärna är också av vikt.

Att jobba på Swedbank
På Swedbank är medarbetarna den största tillgången. Kulturen bygger på respekt, inkludering och öppenhet, där varje medarbetares röst är viktig. Swedbank är en inkluderande arbetsgivare och diskriminerar ingen utifrån kön, ålder, sexuell läggning eller sexuell identitet, etnicitet, religion eller funktionsnedsättning — alla är välkomna.

Swedbank stöttar kontinuerlig utveckling — du leder din egen utveckling och hittar utmaningar som inspirerar dig. Man värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Som anställd ingår du i gruppgemensamt prestationsprogram och erbjuds tjänstepension, frivillig sjukförsäkring samt andra attraktiva förmåner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Sundbyberg.

Ansök nu
I denna rekrytering samarbetar Swedbank med Bohmans Nätverk. För mer information om rollen och processen, vänligen kontakta: 

Maria Bomberg på t: +46(0)706 57 95 49 eller maria.bomberg@bohmans.com

Erik Myrhage på t: +46(0)733 73 45 33 eller erik.myrhage@bohmans.com

Swedbank Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

maria.bomberg@bohmans.com

070-6579549

Liknande jobb