Web Content Manager till Grant Thornton

Grant Thornton är ett ledande revisions- och rådgivningsföretag med 1 400 medarbetare som erbjuder tjänster inom revision, skatt, redovisning och specialistrådgivning. Visionen är att tillsammans med entreprenörsföretag skapa framtiden – utifrån övertygelsen att hållbart bolagsbyggande handlar om en helhet där såväl ekonomiska som miljömässiga och sociala aspekter ingår. Grant Thornton är ett medlemsföretag i Grant Thornton International Ltd med över 68 000 medarbetare i 140 medlemsländer.

Web Content Manager

Vår webbplats, grantthornton.se, är navet i den externa kommunikationen. Här delar vi ständigt nya insikter, tips och råd till bolag i tillväxt. Vi publicerar artiklar, guider och sänder våra populära webbinarier. Nu söker vi en ny Web Content Manager som ska ansvara för vår plattform, optimera vårt innehåll och spetsa vår kommunikation. Är det du?

I den här rollen arbetar du med fokus på visuellt och redaktionellt innehåll för grantthornton.se där du en stor del av din tid optimerar uttryck och innehåll. Ibland skriver du enklare texter helt själv, men ofta är det du som anpassar en text för webben, får till den bästa rubriken och sätter sökorden som är aktuella. Du ser också till att upplevelsen av webben är aktuell och inspirerande för våra besökare. Och att de hittar till oss från Google och andra ingångar. Du arbetar även med bilder och bildredigering för att skapa ett intryck som harmonierar med vår visuella identitet. Du strävar helt enkelt efter att upplevelsen ska bli hög och bounce-raten låg.

Sedan flera år jobbar Grant Thornton datadrivet med Marketing Automation, vilket är en naturlig del av ditt arbete. Tillsammans med kollegorna på marknads- och kommunikationsavdelningen utvecklar och optimerar du innehållet på grantthornton.se, för att förbättra kundupplevelsen i våra digitala strukturer. Det handlar till exempel om såväl statiskt innehåll som nyhetsdrivna artiklar och kampanjsajter.  

I den här spännande rollen jobbar du nära Grant Thorntons internationella nätverk genom löpande dialog och samarbete med andra medlemsländer. Grant Thorntons svenska webbplats finns också i en engelsk version som utvecklas under ditt ansvar.

Vem vi söker

Vi söker en nyfiken kommunikatör som har ena foten i text och bild på webben och den andra i det tekniska. Du är van att arbeta i Episerver CMS / med publicering av innehåll, SEO och analysverktyg som Google Analytics samt behärskar både svenska och engelska väl i både tal och skrift. Du skriver kortare texter anpassade för webb, sätter snabbt ihop en banner och förstår vikten av en bra CTA. För att trivas är du en ödmjuk och prestigelös lagspelare som jobbar lika bra i grupp som självständigt. 

Noggrannhet, struktur och förmåga att prioritera när det är mycket som händer samtidigt är avgörande för att lyckas. Erfarenhet av att arbeta i en nordisk eller internationell organisation är ett plus. Tjänsten är på heltid, med ett flexibelt arbetssätt där teamet utgår från ett nytt modernt kontor mitt i Stockholm, varvat med distansarbete. Du erbjuds mycket fina förmåner.

Du har akademisk examen från universitet eller högskola eller motsvarande och har arbetat med webbpublicering och textproduktion på webb/intranät i minst tre år.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information om tjänsten kontakta Linda Schmidt på linda.schmidt@bohmans.com mobil: 076 408 77 91

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval. Ansök med CV och personligt brev via länken till höger ovan.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Grant Thornton Sweden AB Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.schmidt@bohmans.com

Liknande jobb