Marknadskommunikatör

WH Group erbjuder marknadsledande system- och tjänstelösningar för främst importörer av vin- och sprit. Lösningen består av en branschanpassning av affärssystemet Visma Business i kombination med kvalificerade tjänster inom redovisning, logistik och administration. WH Group består av bolagen Westerling & Holm, Liquid Logistics och Incendo och våra 30 medarbetare arbetar självklart över gränserna.

Kombinationen av ett branschanpassat affärssystem, modern IT-teknik och vår erfarenhet och kompetens inom ekonomi och informationshantering gör att vi bildar en mycket stark informations- och logistikkedja med högt ställda kvalitetskrav.

Marknadskommunikatör till WH Group

I rollen som Marknadskommunikatör har du det övergripande ansvaret i samråd med VD och Marknadsansvarig, för processer och utveckling av WH Groups digitala kanaler. Tjänsten är drivande och central för WH Groups digitala marknadskommunikationsarbete. Målsättningen skall vara att ta ett enat grepp om WH Groups digitala närvaro och bygga WH Groups varumärke och erbjudande i digitala kanaler. Du driver dina frågor mot ledningen samtidigt som du förväntas arbeta genom/tillsammans med säljare och konsulter.

Arbetsuppgifter:

  • Ta fram, leda och driva igenom en digital strategi/handlingsplan för WH Group.
  • Operativt driva, samordna och prioritera digitala kommunikationsfrågor vad gäller struktur, design, innehåll, funktionalitet, upplevelse, tillgänglighet och användbarhet, i syfte att stärka företagets varumärke och erbjudande i digitala kanaler.
  • Utifrån verksamhetens behov skapa konkreta digitala aktiviteter.
  • Skriva, redigera och publicera innehåll i WH Groups digitala kanaler. Lära ut i organisationen, vara digitalt föredöme och ambassadör inom området.
  • Du hanterar löpande behov av marknadssupport och tar fram presentationsmaterial i Power Point, marknadsföringsmaterial, samordna events och interna kickoffs m m.
  • Ansvara för skriftligt innehåll på webben, SEO, SEM och konverteringsoptimering. Följa upp statistik och sökbeteenden.
  • Delta i vidareutvecklingen av whgroup.se i samråd med VD och Marknadsansvarige, så att webbplatsen fungerar som en effektiv marknadsförings- och informationskanal. Initiera digitala aktiviteter som marknadsför såväl företaget som samarbetspartners och driver trafik till webbsidan och kampanjsidor.
  • Delta i arbetet med hur använda webben för kundlojalitet. Initiera kampanjer, ta fram skriftliga budskap, göra utskick och publicera digitala nyhetsbrev.
  • Entusiasmera och förklara möjligheter och utmaningar med digitala kanaler, inklusive sociala medier.
  • Fungera som kravställare gentemot WH Groups leverantörer av digitala tjänster.


Din profil

För denna uppgift söker vi dig som har 3-5 års erfarenhet av att arbeta operativt med kommunikation i olika digitala kanaler, och att du nu vill ta nästa steg i karriären. Du inser möjligheterna med de olika digitala kanalerna och har god förståelse för hur WH Group bäst kan nyttja dem. Du är väl insatt i digital publicering, webb, sociala medier och mobila områden.

Du är en duktig kommunikatör och säker skribent som vet hur du ska rikta dina texter för att skapa uppmärksamhet. Du har erfarenhet från projektledning och förmåga att hålla ihop med många kontaktytor. Du är bra på att genomföra, starta upp och avsluta projekt. Du bör dessutom ha god förmåga att arbeta självständigt men också vara en relationsskapare med en förmåga att sätta dig in i verksamheten och förstå dess behov.

Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom kommunikation. Tidigare erfarenhet av B2B och från tjänsteföretag är ett krav och en förståelse för affärssystemlevererans är meriterande.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i trevliga lokaler på Holländargatan i centrala Stockholm

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Frågor kring tjänsten besvaras av Linda Segerström, mail linda.segerstrom@bohmans.com. Välkommen med ditt CV samt ett brev där du motiverar vilken erfarenhet och kompetens du har som gör att du passar för rollen. Urval och intervjuer startar den 7 januari, sista ansökningsdag 31 januari 2019.


 

Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

linda.segerstrom@bohmans.com

Liknande jobb