Verksamhetschef, Östhammars Kommun

Varje dag går cirka 1800 personer till sina arbetsplatser inom Östhammars kommun för att bidra till välfärd och utveckling. Det gör att vårt lokalsamhälle förblir tryggt och attraktivt. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö präglad av engagemang, ansvar och öppenhet. Vi är stolta över vårt gemensamma arbete!

Som medarbetare på Östhammars Kommun blir du en del av en arbetsplats med höga ambitioner. Här arbetar vi med kontinuerlig kompetensutveckling, processhandledning och tillgänglighet till gemensamma utbildningsprogram. Våra medarbetares välmående är viktigt och aktiv arbetsmiljöövervakning är en central del av vårt arbete, där vi strävar efter att skapa en hälsosam arbetsplats.

Distansarbete är möjligt när verksamheten tillåter det. Vi erbjuder även förmåner som förskottssemester, möjlighet att växla semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension samt möjlighet till löneväxling.

I rollen som verksamhetschef för verksamhetsområdet myndighet inom omsorgskontoret arbetar du med att skapa strukturer och samarbetsformer som främjar de underställda chefernas möjligheter att lyckas i sina uppdrag. Relevant lagstiftning, verksamhetsuppföljning, kvalitetsarbete och arbetsmiljöfrågor är centrala delar av jobbet. 

Tillsammans arbetar vi aktivt för att stärka arbetsmiljön genom att främja friskfaktorer och vi strävar efter att kontinuerligt integrera detta.

Samarbetet med de andra två verksamhetscheferna är av stor vikt, särskilt inom arbetsmiljö. En del av arbetet handlar om att arbeta mot mål satta av individ- och familjenämnden, där ett nära samarbete med nämnden, inklusive närvaro och presentationer, är avgörande.

Samarbete och många olika kontaktytor är en del av det dagliga arbetet, där du har kontakt med andra myndigheter, kontor, regionen, anhöriga och civilsamhället. Du har ansvaret för enhetschefer inom områden som barn- och unga, försörjningsstöd, missbruk, enheten för arbete och integration, äldre och LSS, inklusive öppenvården.

I rollen som verksamhetschef i omsorgskontoret ingår du i en stödjande ledningsgrupp med socialchef, biträdande socialchef, två andra verksamhetschefer, specialister och stödfunktioner som ekonomi, HR och utveckling. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och har möten varje vecka för att hitta den gemensamma vägen framåt. För att kunna utveckla och stötta dina chefer och medarbetare behöver även du som verksamhetschef utvecklas och må bra, i en gemenskap med stöttande kollegor, präglad av gott ledarskap.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning, som socionom, beteendevetare eller motsvarande
 • Minst tre års erfarenhet som chef
 • Goda kunskaper i svenska 
 • Goda IT-kunskaper/systemvana, eftersom delar av arbetet sker i digitala forum.

Meriterande

 • Utbildning inom ledarskap och/eller förändringsledning 
 • Erfarenhet av att leda andra chefer
 • Arbete inom politiskt styrd organisation och liknande befattningar
 • Kunskap om biståndsbedömning för äldreomsorg och LSS (ingår i ditt ansvarsområde)

Vem vi söker

För att lyckas i rollen krävs förmågan att väga in personal-, ekonomi- och verksamhetsperspektiv i beslutsprocessen. Du behöver ha en strategisk förmåga för långsiktig planering och helhetstänkande, samtidigt som du hanterar en händelsedriven vardag där rätt prioriteringar är avgörande för att lyckas.

Du är stabil som person och kan behålla fokus även under pressade situationer. Att ta ansvar för ditt arbete och sträva efter att säkerställa att målen uppfylls är självklart för dig. Du är samarbetsinriktad och relationsskapande, med ett ledarskap baserat på tillit där begrepp som tydlighet, förtroende, delaktighet och gemenskap värderas högt.

Stämmer ovanstående in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid (100%)
 • Tillträde sker enligt överenskommelse
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Möjlighet till lönväxling

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk. Ansök med personligt brev och cv via länken. Urval och intervjuer sker löpande. 

För mer information kontakta Erik Haglöf erik.haglof@bohmans.com tel. +46 (0)708 441160 eller Gry Jansen gry.jansen@bohmans.com tel. +46 (0)70 490 3993

Vi ser fram emot din ansökan!

Östhammars Kommun Sök jobbet

Undrar du något? Kontakta mig gärna.

erik.haglof@bohmans.com