Årets branschbytare i Sverige 2015: Krister Mossberg

16 oktober, 2015

Priset Årets branschbytare 2015 går till Krister Mossberg. Krister har lämnat en framgångsrik karriär inom medieindustrin för en världsledande tillverkare av batteriladdningslösningar i Vikmanshyttan i hjärtat av Dalarna.

Priset delades ut under torsdagskvällen av rekryteringsföretaget Bohmans Nätverk på tidningen Resumés gala Sveriges Bästa Marknadschefer. Syftet är att uppmuntra fler att våga bryta normer och konventioner på arbetsmarknaden.

– Jag är väldigt glad och stolt över priset som Årets branschbytare. Jag tycker att fler borde våga prova nya karriärvägar. Det är utvecklande för dig själv och tillför fräscha perspektiv till din nya arbetsplats, säger Krister Mossberg, Årets branschbytare 2015 och global marknads- & produktchef på CTEK.

Krister Mossberg har en gedigen erfarenhet från mediebranschen. Han var med och drev upp Hitta.se och har grundat bolagen Campadre.com och Bruzzoni Global. Nu har han istället valt att gå till CTEK i Vikmanshyttan i Dalarna, ett företag som tillverkar batteriladdningslösningar för alla slags fordon. Trots att Krister saknade bakgrund inom branschen fick han rollen tack vare sitt driv och sin energi.

– Med priset Årets branschbytare vill vi uppmuntra fler att sluta trampa på i gamla invanda hjulspår och hylla modiga personer som förmår att tänka utanför ramarna. Branschbytarna blir förebilder och inspirerar fler att våga göra samma sak, säger Erik Haglöf, vd på Bohmans.

Priset delades ut under torsdagskvällen på tidningen Resumés årliga gala Sveriges Bästa
Marknadschefer. Rekryteringsföretaget Bohmans Nätverk står bakom priset som delas ut för sjätte året i rad. Priset är instiftat för att motarbeta den rädsla som finns för att rekrytera människor från en annan bransch, för att driva utveckling och förändring på arbetsmarknaden.

För mer information

Krister Mossberg, Årets Branschbytare, global marknads- och produktchef på CTEK
Tel: 076-828 28 99
krister.mossberg@ctek.com

Erik Haglöf, vd Bohmans:
070-844 11 60
erik.haglof@bohmans.com

Liknande nyheter