Bohmans inleder samarbete med Realcruit för bättre kandidatupplevelse

12 maj, 2021

Varje kandidat, searchad som ansökande, är i en utsatt och utlämnande situation. Att bemöta kandidaten på ett empatiskt och professionellt sätt är därför av yttersta vikt för oss.

Ända sedan Claes Bohman startade Bohmans Nätverk 1993 har en positiv kandidatupplevelse stått i centrum. Faktum är att en av anledningarna till att byrån startades var att Claes själv tyckte att man som kandidat sällan blev bemött på ett trevligt och professionellt vis. Tidigt myntades begreppet ”Kundidat” på Bohmans – en nöjd kandidat en dag är en potentiell kund en annan.

Vi vill stå för ett personligt, mänskligt och inkluderande bemötande. Vår kandidatresa ska vara enkel, smidig, transparent och rättvis. Detta förutsätter en tydlig process med god kommunikation. Det finns många olika möten under en rekryteringsprocess och kandidatupplevelsen formas under hela kandidatresan – från första kontakt till en bit in i anställningen.

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre rekryterare, och vårt samarbete med Realcruit ger oss möjlighet att rannsaka och utmana oss själva för att förbättra vår kandidatvård ytterligare.

Om Realcruit
Realcruit utvärderar rekryterare genom att låta kandidater offentligt betygsätta sin upplevelse i arbetssökarprocessen. Via en offentlig ranking skapas ett värde för de rekryterare som sköter sina åtaganden och en press på de som slarvar.

Mer informaton om Realcruit: https://realcruit.se/

Liknande nyheter